Профітех відвідав фабрику ТОВ «Чіпси Люкс»

Вчора делегація НКЦ «Профітех» відвідала з дружнім візитом виробничий майданчик свого партнера – ТОВ «Чіпси Люкс». На фабриці «Чіпси Люкс», що розташована в селі Старі Петрівці, працює понад 300 осіб. Колеги організували нам екскурсію по території і виробничим приміщенням, яка нас приємно здивувала.

Вже на прохідній, після ідентифікації, нам прочитали вступний інструктаж з розміщення об’єктів, наявності ризиків біля того чи іншого об’єкта, ознайомили з правилам пеерсування по території підприємства, видали пам’ятку і світловідбиваючі жилети.

Перше, що вражає вже на території – це майже ідеальні чистота і порядок. Розмічено доріжки для пересування людей та техніки. Зони ризиків позначені відповідними знаками. У виробничих приміщеннях також є розмітка на підлозі. При переході з поверху на поверх – обов’язкова вимога триматися за поручні. Загалом, ці правила здаються досить простими та посвякденними.  Проте ці вимоги виконують усі робітники. Так само, коли хтось бачить відкритий кран, – підходить і закриває його.  Ці дії сприймаються як усвідомлена необхідність. І таке ставлення до всього.

Дуже високі вимоги до якості сировини (картопля, до речі, тільки українська). З постачальниками працюють на всіх етапах, стежать за дотриманням технології вирощування картоплі від посадки до збору врожаю і транспортування. Вода, яка використовується у виробничому циклі, очищується вже на фабриці, із застосуванням новітніх біотехнологій. Побічним продуктом при очищенні води є біогаз, який в подальшому використовується підприємством.

Дуже незначний брак сировини або виробництва реалізується фермерам в якості кормів. Сміття, яке викидається на території сортується за видами відходів. Куріння на території суворо заборонено, окрім спеціально обладнаних для цього місць.

Як результат – до 1% відходів (!!).

Як з’ясувалося згодом – усясправа в підході. Можна спустити циркуляр з охорони праці зверху, формально вимагати його виконання методами дисциплінарного впливу, а можна налагодити процес «знизу», покладаючись на рекомендації «саме цієї людини», який знає своє робоче місце, як ніхто інший.

На практиці це відбувається в такий спосіб.

Кожен співробітник, після закінчення зміни залишає замітки в формулярі про те, як пройшов робочий день з точки зору вимог безпеки процесу. Що пішло не так, який ризик присутній або з’явився тільки що. Ці (навіть потенційні) ризики групуються за тематикою, обговорюються і в кінцевому підсумку, самими працівниками  мінімізуються.

Активність працівників в цьому напрямку, всіляко заохочується (в тому числі і матеріально). Кожен намагається бути кращим на своєму місці.

Особлива гордість підрозділу з охорони праці –  кабінет, де проходить навчання персоналу. З наочними посібниками і стендами, де можна все покрутити, подивитися в розрізі і на яких таке саме маркування ризиків ,як в реальному виробничому процесі на конкретному робочому місці, де встановлено це обладнання. Дуже шкода, що не дозволили зафіксувати на фото, кабінет дійсно відмінний!

Вразила статистика – 1500 днів без нещасного випадку. Там навіть терміна такого не вживають. Є внутрішній термін «майже нещасний випадок», який навіть не привів до втрати робочого часу, не кажучи вже про наслідки життя і безпеки працівників.

Чому  захотілося розповісти про цю приголомшливу екскурсію?

Надихає такий підхід до очевидних речей, хочеться, щоб все навколо працювало так само просто і чітко як у колег. Хоча розумієш, що дається така «простота» щоденними зусиллями всіх працівників підприємства, включаючи керівництво, кабынети яких яке з офісної будівлі  пеермыстилися у виробничі приміщення, щоб бути поруч і бути прикладом у всіх починаннях.

Ще раз, величезне спасибі колегам за екскурсію!